Your Cart
menstruatieklachten

Menstruatieklachten

Menstruatieklachten kunnen een nieuwe uitdaging toevoegen aan de toch al moeilijke periodes. Er zijn veel veelvoorkomende problemen of verergeringen die kunnen optreden bij menstruatie. Meestal treden menstruatieklachten maandelijks op en duren ze zes of zeven dagen. Sommige van deze klachten kunnen typisch zijn. Echter moeten andere klachten mogelijk worden beoordeeld door een medische specialist.

Onregelmatige menstruatieklachten

Onregelmatige menstruatie kan zorgelijk en ongemakkelijk zijn. Maar het is gebruikelijk om onregelmatige bloedingen te krijgen in de eerste twee jaar na het begin van de menstruatie. Een jonge dame kan bijvoorbeeld twee menstruaties in Ć©Ć©n maand hebben of kan soms vier maanden of langer duren zonder een nieuwe menstruatie te krijgen.

De menstruatiecyclus is complex: hormonen worden in de hersenen gemaakt en moeten praten met de eierstokken, die vervolgens met de baarmoeder praten. Naarmate het lichaam zich aanpast aan al deze processen die samenwerken, zouden de menstruatie regelmatiger moeten worden. Het is belangrijk om een ā€‹ā€‹arts te raadplegen als de menstruatie extreem onregelmatig is of meer dan drie maanden uit elkaar ligt.

Heftige menstruatie

Sommige menstruaties zijn heftiger dan andere, maar als ze te heftig worden, kunnen ze de kwaliteit van leven beĆÆnvloeden of zelfs leiden tot bloedarmoede. Bloedarmoede is een aandoening die gepaard gaat met ijzertekort waarbij er een laag bloedbeeld is. Bloedarmoede kan leiden tot een constant gevoel van vermoeidheid, problemen met lichamelijke activiteit, een licht gevoel in het hoofd en duizeligheid en mogelijk flauwvallen. Bloedonderzoek wordt vaak aanbevolen als iemand hevig menstrueel bloedt.

Rode vlaggen voor menstruatiebloedingen die bloedarmoede kunnen veroorzaken zijn:

  • Bloedstroom die langer dan acht dagen aanhoudt
  • Binnen een uur door een maandverband of tampon trekken
  • ‘s Nachts door het beddengoed weken
  • Stolsels groter dan een centimeter

Pijnlijke menstruatie

Pijnlijke menstruatie is een van de meest voorkomende redenen om een afspraak maken bij de huisarts. Prostaglandine komt vrij tijdens de menstruatie en is een hormoon dat pijnlijke samentrekkingen van de baarmoeder kan veroorzaken, wat kan leiden tot krampen. Kruiken (warmwaterkruiken) en vrij verkrijgbare pijnstillers (zoals medicijnen die ibuprofen of naproxen bevatten) kunnen de kramp helpen verminderen, evenals lichte bewegingen zoals yoga. Meisjes moeten met een zorgverlener praten als de krampen zo verontrustend zijn dat het dagelijks leven erdoor wordt beĆÆnvloed.

Menstruatieklachten: Acne

Veel tieners hebben last van acne. De hormonen die betrokken zijn bij de menstruatiecyclus kunnen ook bijdragen aan acne. Dat resulteert in puistjes die tijdens de menstruatie erger worden. Soms worden anticonceptiepillen gebruikt om acne te behandelen.

Problemen tijdens de menstruatiecyclus kunnen de kwaliteit van leven en het zelfrespect van een jonge vrouw beĆÆnvloeden, waardoor ze school, werk of andere activiteiten mist. Het goede nieuws is dat er veel behandelingsopties beschikbaar zijn om te helpen.

Menstruatie uitgelegd in 2 minuten

Bron: glamour

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending

Vanaf 20 euro

30 Dagen Bedenktijd

Retour binnen 30 dagen

Wettelijke Garantie

Volgens EU richtlijnen

Veilig & Snel Betalen

iDeal / Klarna / Visa / MasterCard / Maestro / American Express

X