Your Cart
menstruatiepijn

Wat helpt tegen menstruatiepijn?

Menstruatiekachten kunnen zeer vervelend zijn. Iedere vrouw heeft weleens last van menstruatiepijn. Maar wat helpt tegen menstruatiepijn? Wij bespreken 5 tips tegen menstruatiepijn in dit artikel.

1. Water drinken voor menstruatiepijn

Een opgeblazen gevoel kan ongemak veroorzaken en menstruatiekrampen verergeren. Het drinken van water kan een opgeblazen gevoel tijdens je menstruatie verminderen en een deel van de pijn verlichten die het veroorzaakt. Ook kan het drinken van heet water de bloedstroom door uw lichaam verhogen en uw spieren ontspannen.

2. Sla de traktaties over

Hoewel een brownie of patat misschien heerlijk klinkt, kunnen voedingsmiddelen met veel suiker, transvet en zout een opgeblazen gevoel en ontsteking veroorzaken, waardoor spierpijn en krampen erger worden. Pak een banaan of een ander stuk fruit om het verlangen naar suiker tegen te gaan, of ga voor ongezouten noten als je iets hartigs wilt.

3. Warmte kruik bij menstruatieklachten

Warmte kan je spieren helpen ontspannen, de doorbloeding verbeteren en spanning verlichten. Ga zitten met een warmte kruik, neem een warme douche of ontspan in een warm bad. Een warmte kruik, ookwel waterkruik genoemd is ideaal om menstruatiepijn te verlichten. Bekijk de Cdealsz kruiken nu.

4. Bewegen bij menstruatiepijn

Als je pijn hebt, is lichaamsbeweging misschien wel het laatste waar je aan denkt. Maar zelfs bij lichte inspanning komen endorfines vrij die je een gelukkig gevoel geven, pijn verminderen en je spieren ontspannen. Een kwartier yoga, licht strekken of wandelen is misschien alles wat je nodig hebt om de fysieke en mentale voordelen van lichaamsbeweging te voelen.

5. Stress verminderen

Stress kan krampen verergeren. Gebruik stressverlichtingstechnieken zoals meditatie, diep ademhalen, yoga of je eigen favoriete manier om stress te verlichten. Als je niet zeker weet hoe je stress kunt verlichten, probeer dan geleide beelden. Sluit gewoon je ogen, haal diep adem en stel je een rustige, veilige plek voor die belangrijk voor je is. Blijf gedurende minstens een paar minuten gefocust op deze ruimte terwijl je langzaam en diep ademhaalt.

Wat helpt tegen menstruatiepijn?

One comment

  1. […] het opwarmen is een kruik uitermate geschikt om pijn te verlichten, denk aan menstruatiepijn. Ook kunnen kruiken gebruikt worden voor spierpijn of om lekker te ontspannen op een koude […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending

Vanaf 20 euro

30 Dagen Bedenktijd

Retour binnen 30 dagen

Wettelijke Garantie

Volgens EU richtlijnen

Veilig & Snel Betalen

iDeal / Klarna / Visa / MasterCard / Maestro / American Express

X